banitsa fansubs

Аниме-любов от първа цицина!!!

Весела Коледа от целия ни екип, с пожелания за много здраве и щастие!

Какво ново около нас:

  1. Вслушах се в съвета на един от вас и попромених малко дизайна на сайта – многото бяло май наистина си "вадеше" очички.
  2. В момента сме в състояние на почти пълна зимна летаргия, като се надявам поне аз да успея да разчупя статуквото.
  3. Във връзка с горният пост – реших да отделя време на Tengen Toppa Gurren-Lagann. Спрях се на този проект, тъй като самото аниме най-много ми допада (а не само на мен – има сума ти награди за 2007г.). Ползвам като основа версията на Encodergasm, която е много добра като качество. Новото този път е използването на т.н. ordered chapters – идеята е, че opening-a и ending-a се кодират като отделни файлове, а чрез една от функциите на matroska един вид се линкват към основните епизоди. Това позволява да се пести място, тъй като OP и ED се кодират само веднъж, а не при всеки епизод. Какво точно се случва – ами при пускане на кой и да е епизод, той си тръгва нормално, като си показва и OP и ED, нищо че са на отделни файлове. Ако пък не желаете да ги гледате си има вградени chapters, чрез които направо си прехвърляте в началото на самия епизод. Тази функционалност се запазва, независимо от имената, които дадете на файловете – единственото условие е те да са в една и съща папка.
  4. Първите 4 епизода са вече преработени и качени в папката на chise-то. Ще гледам всеки ден да поработвам по проекта, но не се наемам да се обвързвам с определени срокове.

Enjoy!

Стария вид на сайта ми дотегна и реших малко да го разкрася.
Новото банерче е вид подсказка за това какво може да очаквате скоро от нас.


По случай навършването на 1 година на проекта ни на 22 март 2008 ще се съберем за да отпразнуваме събитието.
Всички аниме фенове и преводачи са поканени и добре дошли. В София ще е, мястото все още се уточнява.
За записване пишете тук или по форумите, за да имаме представа колко човека да очакваме:
http://anime.ludost.net/forum/viewtopic.php?t=7437&start=0
http://forums.animes.bg/index.php?showtopic=1622

Желаем ви весело изкарване на коледните и новогодишни празници!
Бъдете здрави и щастливи!

Доизпипах някои работи по сайта, в IE имаше един досаден бъг, да се надяваме, че сега всичко е на 6, но ако все пак срещнете някое проблемче пишете и ще се постараем да го оправим. Друга новост е, че вече можете да си подреждате списъка ни с проектите по ваше желание и усмотрение, било то по име, завършени епизоди или тип. Също така по-късно днес или утре ще завършим един наш проект. Кой е той ще узнаете ако ни посещавате по-честичко. Тези дни също така ще изкараме и един нов филм. Общо взето все хубави работи ще се случват. 

Върнах WordPress на версия 2.2.3 тъй като 2.3 правеше нещо проблеми. Дизайна както сигурно сте забелязали е повлиян от Черната Лагуна, изпълнен в четири основни цвята (червено, бяло черно и сиво). Аз лично съм доволен, пък и няма как иначе де, нали цяла сутрин си играх с него. Ще добавя едно poll-че да видим вие какво мислите за промяната.

Ето и обещаният предпоследен епизод от Лагуната. В него ви очаква доста екшън и престрелки, нещо, заради което всички така обичаме това сериалче. Ми освен да ви пожелаем приятно гледане друго май не остана. Приятно гледане тогава!

Поради различни ангажименти от доста време не сме писали, но това не значи, че не творим и не се трудим за благополучието на българските аниме фенове и фенки. (да бе да, виж ми окото особено едното )
Та какво се случи напоследък – ми най-голямото събитие на годината, Aniventure 2007 е вече история. Бяхме представени от ray-kun и s2501 и то достойно. (поне според тях де) Момчетата са направили презентация за групата, феновете ни са се оборудвали с тениски, поне по това, което споделят хората по форумите всички са били много доволни. От КАА най-после изкараха последните 4 епизода от Черната лагуна и в момента s2501 се труди над тях. 3 епизода на самураите очакват редакция, 2 нови момчета съвсем скоро ще се захванат с нови проекти, изобщо от сега нататък очаквайте доста раздвижване от наша страна, so stay tuned!

[Имаме желанието да зарадваме нашите фенове на предстоящия Анивенчър с няколко тениски, но ни е нужна вашата помощ.
От вас се иска да измислите/сглобите/откраднете лого/щампа в аниме стил.
Идеята ни е логото да бъде с някой от героите на сегашните ни проекти (Муген, Джин, Фуу, Реви), но това не е задължително.
Важно е в логото да присъства името и адреса на сайта на групата.
От техническа гледна точка, за да се получи качествен образа на готовата тениска, то изображението трябва
да бъде не по-малко от 1182×1182 пиксела.
Евентуалният цвят на тениските също не е решен, затова ако според вас логото ви стои особено добре на определен цвят тениска, не се колебайте да го споменете.

Какво печелите вие?
Авторът на избраното от нас лого ще получи тениска с произведението си, ще бъде поздравен от екипа ни в един от нашите проекти по негов избор и ще може да се похвали на в/секи. :grin:

Краен срок: 31 Юли 2007г.
Ако преди крайният срок получим достатъчно качествени логота, то може и да прекратим конкурса,
като това разбира се ще бъде обявено.

Моля, изпращайте произведенията си на: staff@banitsa-fansubs.com


Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/banfans/public_html/index.php(118) : runtime-created function on line 1

Fatal error: Function name must be a string in /home/banfans/public_html/index.php on line 118